dimarts, 19 de maig de 2015

Massatge Tailandès

Tipus de massatge Tailandès:

Podríem diferenciar tres tipus de massatge tradicional:

Tailandès (nuad bo rarn amb tailandès): Relaxant a base de pressions i estiraments suaus que va des dels peus fins al cap.


Amb quatre posicions: boca amunt, de costat, boca terrosa i assentat. La duració d’aquest pot anar des d’una hora fins a dues. (Es podria estar fins a tres hores jo en feia quan vivia a Tailàndia).

Terapèutic: Es molt més profund treballant més la zona de dolor amb pressions més fortes i estiraments més durades.

Energètic: Seria el treball de les deu línies energètiques (sen sib en tailandès) seria a base de pressions.


Massatge Thai per Esportistes:

Als Estats Units s’està utilitzant el massatge tailandès en la preparació dels atletes d’elit, ja que una de les claus per un bon rendiment esportiu es la flexibilitat del cos.  Mantenir una musculatura amb total equilibri entre els grups antagonistes es una condició que fins els més entrenats atletes no hi arriben. Incloure el massatge tradicional tailandès com part del seu entrenament ajuda als esportistes a assolir aquests estats ideals que els permetran realitzar entrenaments més intensius reduint el risc de lesió.

L'aplicació del massatge tailandès utilitzant pressió directa sobre el múscul amb dits, mans, colzes, genolls i peus juntament amb estiraments per a estimular el sistema muscular i ossi (incloent articulacions, nervis, lligaments i el sistema limfàtic), crea beneficis als cinc sistemes corporals fisiològics.

Beneficis del massatge tailandès es poden agrupar amb cinc sistemes fisiològics:

Sistema circulatori: millora la circulació de la sang, disminueix el ritme cardíac, augmenta la temperatura de la zona on s'ha fet massatge, incrementa la circulació limfàtica i redueix edemes.

Sistema ossi-muscular: millora la força muscular i la seva efectivitat, alleugera la tensió muscular, elimina toxines de la massa muscular, relaxa els tendons i afavoreix l'elasticitat, augmenta la mobilitat i flexibilitat de les articulacions i redueix la rigidesa.

Sistema muscular: estimula i millora l'activitat nerviosa i les sensacions reduint dolor, afavoreix la recepció de sensacions de la pell i millora la funció d'òrgans interns com l'estómac o l'intestí.

Sistema respiratori: millora la profunditat de respiració i la relaxació.

Sistema digestiu: augmenta l'elasticitat del tracte digestiu i el moviment estomacal i prevé i alleugera la indigestió.

Per la ment, el massatge tailandès ofereix al receptor els més que coneguts efectes de relaxació total, reduint així l'estrès de les tasques diàries o d'un medi ambient agitat.


Història massatge Thai:

Segons la tradició se li atribueix el massatge tradicional tailandès al doctor Jiwaka Komaraphat (Shivago), que era l'amic i metge de Buda. Amb el temps Shivago es va traslladar a Tailàndia, on difon aquesta tècnica per tot el país. Durant 2500 anys la tècnica d'aquest massatge es va transmetent oralment, de mestre a deixeble, fins a l'actualitat. Un dels grans problemes que no tinguem molta informació va ser causat per les guerres del Siam que es van destruir molts documents escrits això ha provocat que es transmetés de generació en generació mitjançant la practica d'aquest.

En l'actualitat trobem dos llocs on poder estudiar aquest massatge al Wat po de Bangkok que seria l'estil del Sud. L'altre estil el trobaríem al Nord més concretament a Chiang Mai on hi ha la gran majoria d'escoles i mestres d'aquest art.


Fotos meves a Tailàndia:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada